”Oberättigat missnöje”

 In Blogg

Vi hittade en upplaga av tidningen LUNDAGÅRD daterad 15 oktober 1920 i en av våra gömmor och fastnade särskilt för en bitsk (men festlig) insändare med rubriken ”Oberättigat missnöje”. En insändare som i allra högsta grad berör den bransch som vi verkar i.

”De senaste dagarna har bland Konviktoriets matgäster cirkulerat en förut sällan eller aldrig på Konviktoriet sedd herre, ivrigt verksam att insamla namn under en till Konviktorieutskottet ställd petition, vari begäres förbättring av det senaste tiden märkbart försämrade kosthållet. Otruten och talför, som han är, har det lyckats honom att förmå en hel del personer att skriva under petitionen. […] Jag betecknar hela tilltaget såsom ett okynnestilltag. Att likt bondbeväringar ställa till med okynnesdemonstrationer är lindrigast sagt otillbörligt. Må den missnöjde uppviglaren återvända dit, varifrån han kom, så det blir mindre trångt på Konviktoriet.”

Vi här på Tegnérs Matsalar har hittills lyckligtvis undvikit ”otillbörliga okynnesdemonstrationer” men är så klart alltid öppna för feedback.

Kontakta oss

Vi är upptagna vid grytorna! Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Not readable? Change text. captcha txt