PRESSRELEASE: Château de Briques

 In Blogg

Tegnérs Matsalar har med sin lunchservering, catering, festvåning och nattklubb kommit att bli en institution i Lunds krogliv. Torsdagen den 15 september slår man upp portarna för sin senaste satsning – Château de Briques – en serie gastronomiska aftnar i Weibullsalen. En återkommande torsdag i månaden kommer restaurangen att erbjuda upp till 50 sittande gäster en högkvalitativ matupplevelse.

”Vi har en fantastiskt kompetent stab av medarbetare som vi gärna vill visa upp även för de som inte får nöjet att bevista några av de slutna fester vi huserar i borgen. Eftersom vi inte jobbar á la carte kvällstid finns vi helt enkelt inte till för alla. Det ändrar vi på nu. Vi vill presentera högkvalitativ mat och dryck, den högsta gastronomiska skolan, till resonabla priser för människor som älskar att njuta” säger Sven Larsson, VD för Tegnérs Matsalar.

Vid varje tillfälle presenteras en modern á la carte-meny bestående av sju till åtta rätter till ett pris av 595 kronor. Fokus kommer att ligga på det lokalförankrade där närproducerade råvaror kommer att spela viktiga roller. Till detta ett noggrant utvalt dryckespaket för 395 kronor (med ett alkoholfritt alternativ för 195 kronor).

Namnet, Château de Briques, inspirerat av krögarnas favoritrestaurang Tour d’Argent (Silvertornet) i Paris, fritt översatt ungefär ”Tegelborgen”, åsyftar den pampiga borg i vilken Tegnérs Matsalar inryms. Matsalen – Weibullsalen – utgör själva hjärtat av byggnaden. Den öppna atmosfären, kassettaket med ornamentering i guld och de vackra kristallkronorna bidrar till att skapa en riktigt storslagen och inbjudande miljö.

”Vi hoppas få god respons för det vi gör och presenterar. Vi ser gärna att företagen i Lund som har behov av något ”lite extra” för mindre grupper, liksom mat- och dryckesintresserade privatpersoner, tar sig till våra kvällar under namnet Château de Briques som sitt nya Mekka att vallfärda till för att få uppleva livets godaste sidor” fortsätter Sven Larsson, VD för Tegnérs Matsalar.

Vi hälsar er varmt välkomna att besöka Château de Briques för en minnesvärd kulinarisk upplevelse.

Inplanerade datum:

Torsdagen den 15 september

Torsdagen den 6 oktober

Torsdagen den 17 november

Torsdagen den 15 december

Bordsbokning sker via hovmastare@tegners.com senast fem dagar innan sittning. Er bokning bekräftas via e-post. Vi tillämpar Visitas regler för avbokning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dariush Majidi, Festvåningschef för Tegnérs Matsalar

e-post: hovmastare@tegners.com

Kontakta oss

Vi är upptagna vid grytorna! Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig så fort vi kan!

Not readable? Change text. captcha txt